3 enkle metoder til at fastholde dit publikum.
Konkurrencen om dine tilhøreres opmærksomhed er hård. Jeg har været inde på det før, men er ikke bleg for at tage emnet op igen.
Groft generaliseret status på tilhørere og publikum er, at:
– De er vant til hurtigt tempo både i livet generelt og på de sociale medier
– De forventer at få budskaberne serveret passioneret, knivskarpt og nytænkende
– De er utålmodige, keder sig nemt og er på grænsen til det forlystelsessyge
Tre effektfulde metoder til at fastholde dit publikum går via:
– Følelser
– Overraskelse
– Involvering
Følelser:
Og her skal store stærke mænd og benhårde forretningskvinder ikke stå af. Fordi forskning viser, at vil du have adgang til dit publikums hjerner – så er den effektive vej via følelser. Og jeg mener ikke følelsesporno. Jeg taler om ren og ærlig storytelling med det formål at skabe identifikation og forståelse. Effekten er uovertruffen. Uanset om du tager afsæt i dit eget liv, en case eller refererer en kollegas oplevelse. Har du først blottet blot en flig af dig selv; vist at du er et menneske og at at du har tillid til tilhørerne, så finder dit publikum også den attraktive og helt nødvendige tillid til dig.
Overraskelse:
Menneskets hjerne har i tusindvis af år været gearet til at tænde på og interessere sig for NYT. Nye måder at gøre ting på. Anderledes processer. Nye vinkler på kendte problemstillinger.
Så: Overvej hvordan du giver dit oplæg et strejf af wauw-det-vidste-jeg-ikke?
Involvering:
Inddrag dit publikum. Vis ydmyghed overfor dem via appel til deres indsigt, erfaringer og kreativitet.
Stil spørgsmål, som er åbne og som ikke kan besvares med et skuldertræk. De klassiske HV-ord er effektive. Til for eksempel: “Hvordan oplever I situationen?”, “Hvor stort er problemet i jeres afdeling?”, “Hvordan tackler I den udfordring?” “Hvad var det bedste ved processen?”. Du opnår nu en dialog frem for en monolog. Og husk, at dine tilhørere gerne vil både høres og ses.
Du skal selvfølgelig disponere din tid og have overskud til at rumme de input, du får retur. Rummelig især i forhold til, at der måske er skæve vinkler og sidespring. Begge dele kan være interessante, blot du har styr på tiden og holder fokus og den røde tråd i dit oplæg.
Win – Win:
Det helt fantastiske ved at arbejde med ovennævnte er, at du får en stærkere præsentationsteknik, en mere professionel performance OG kommer igennem med dine budskaber. Derudover vil du opleve, at det bliver meget sjovere at holde indlæg og præsentationer. Du vil føle dig mere hjemme i situationen og den gode energi mærker dit publikum.
Så WIN WIN og god fornøjelse
Helle
PS: Synes du indlægget giver mening og inspiration, så glæd mig ved at dele på LinkedIn og Facebook.
Få personligt forløb med Helle:
Ønsker du fuldt fokus og hurtige fremskridt, skal du satse på privatundervisning eller workshops?