Det personlige CV

Portræt af Helle Dyrby Høy

I 2008 grundlagde jeg Enjoy Speaking, hvor jeg arbejder med pitchtræning, workshops, foredrag og eneundervisning i personlig performance og præsentationsteknik.

Jeg har skrevet bogen “Guuud, har vi møde i dag…?”, som også er bearbejdet til engelsk med titlen: “Oh, Crap! Is That Meeting Today…?” Bøgerne udkom i 2020.

Jeg er let at begejstre og passioneret af natur, og jeg holder meget af at assistere mine kunder i deres udvikling. Alt i respekt for det sted de er – både i job og personligt.

Det interessante er, at mine kunder kommer fra vidt forskellige brancher. Fra de meget kommercielle, over offentlige instanser til humanitære organisationer.

Så min kundeportefølje spænder vidt. Du kan se et udsnit her i referencer.

Har du tid og lyst til en fortælling om min baggrund, så læs med her:

Vejen til Enjoy Speaking

Jeg har tidligere arbejdet 17 år på TV 2 / Danmark. De sidste syv år var jeg redaktør og tidligere arbejdede jeg som produktionsleder og produktionsassistent i Nyheds- og Aktualitetsafdelingen. Men jeg begyndte i sin tid som sekretær i Programafdelingen.

Lægesekretær

Oprindeligt er jeg uddannet lægesekretær, og jeg har arbejdet et par år på Medicinsk Børneafdeling H på Odense Universitets Hospital.

Jeg tog orlov derfra og søgte ind i Ungdomsboligfonden på Arkitekttegnestuen Grønvænget som byggesekretær. Her var jeg med til at opføre Oure Idrætsefterskole og en masse kollegier og ungdomsboliger.
Det er et dejligt firma med gratis frokostordninger, lystbåde vi kunne låne og fester i massevis. Det gik desværre konkurs.

Derefter fik jeg job hos Byggefirmaet Christian Andersen – også som sekretær for byggesagkyndige og projektlederen.
CA Gruppen havde lækre lokaler og sorte BMWer, champagne på Diskotek Tordenskjold – og gik desværre også konkurs.

Assistent og blæksprutte

Jeg søgte og fik job hos Kreativ Service, Reklame- og Musikbureau, som assistent og blæksprutte. Vi havde blandt andet Tuborg som kunde og arrangerede Grøn Koncert og alle mulige koncerter på spillesteder.

Vi skabte i samarbejde med DR en stor event for vores kunde Eurocard, nemlig en koncert med Luciano Pavarotti på Rosenborg Slotsplads. En KÆMPE ting, som vi arbejdede på længe, og som alle havde store forventninger til. Desværre blev forventningerne afløst af et antiklimaks, da koncerten blev aflyst på grund af et halsonde, blot 30 minutter før den trinde mand skulle have stået på scenen.

Det er min største arbejdsmæssige fiasko, tror jeg. Det var en enorm skuffelse. Både arbejdsmæssigt og personligt. Jeg havde glædet mig helt vildt til Nessun Dorma for fuld udblæsning.

Kreativ Service var et skønt firma med søde kolleger og lækker frokostordning.
Det gik desværre også konkurs. Men firmaet blev relanceret – nu kun med chefen og mig.
Det var helt umuligt. Vi havde kreditorer i røret konstant. Så derfor slog jeg til, da min gamle skolekammerat ringede med et godt tilbud.

Foden inden for hos TV 2

Jeg fik nemlig tilbudt et barselsvikariat som sekretær i Programafdelingen på TV 2 Danmark. Og jeg sagde selvfølgelig JA TAK. Jeg blev hængende på TV 2 og var ansat fra 1991 frem til maj 2008, hvor jeg sagde op. (For at forhindre TV 2 i at gå konkurs…)

Redaktøropgaver

Redaktøropgaverne på TV 2 var de seneste år blandt andet på Station 2 Special.

Det var et mix af danske produktioner, som jeg var med til at udvikle og følge gennem hele produktionen. Vi indkøbte desuden udenlandske programmer, som jeg bearbejdede og tilrettelagde, så indhold og format passede til konceptet og de danske seere.

Alt foregik i et hektisk, dynamisk og engageret samarbejde med ankermand Niels Brinch og de øvrige skiftende værter og redaktioner.

Rød Zone

På en (program-) indkøbstur til Cannes fik jeg ideen til drengerøvsserien Rød Zone og udviklede den sammen med Niels Brinch.

Serien havde udenlandske militære specialenheder som omdrejningspunkt. Serierne bestod dels af danske produktioner og dels af indkøbte programmer. Niels Brinch var værten, som lagde op og ned til selve udsendelsen. Optagelserne foregik altid i det land, hvori programmet oprindeligt var produceret.

Jeg var med på rejserne den første sæson, hvor vi blandt andet rejste til Fallujha i Irak (under krigen) og til Murmansk i Rusland. Vi besøgte og boede hos Fremmedlegionen i junglen i Fransk Guyana, og vi var også på optagelser hos Fremmedlegionen i Marseilles.

Det var nogle spændende og øjenåbnende ture, som gav interessante indblik i forskelligheden i menneskelige livsvilkår. De lærte mig (the hard way) noget om vigtigheden af kommunikation og samarbejde i både krigs- og fredstid.

Min største bedrift

Min største udfordring og bedrift i TV 2 regi er, at jeg gennem en årrække, og frem til jeg sagde op på TV 2, stod i spidsen for Nyhedernes to timers årskavalkade ”Året i ord og billeder”. Programmet blev optaget live-on-tape og udsendt i den bedste sendetid mellem jul og nytår. Et fantastisk program at være redaktør på. Det er et kæmpe orgel, der skal spille. Mange mennesker skal samarbejde og trække i samme retning. Samtidig var der tårnhøje forventninger til kvalitet og seertal.

Vi gik fra at være én medarbejder, når vi påbegyndte planlægningen, til at være omkring 75 personer på selve produktionsdagen.
Alt foregår naturligvis i et helt uundværligt samarbejde mellem stjerner og vandbærere, og alle har en vigtig rolle at spille.

Mit ansvar

I projektet havde jeg ansvaret for redaktionel udvælgelse af emner, indslag, gæster og danske såvel som udenlandske musiknavne og stod for tilrettelæggelse af flow i programmet. Overordnet stod jeg for logistik, overholdelse af deadlines og budgetter og deltog aktivt i udvælgelse af grafik, scenografi og udtryk/ tone generelt. Sidst men ikke mindst stod jeg for afvikling af programmet under optagelserne og sad med i den endelige finpudsning af programmet inden udsendelse. Igen foregik alt i samarbejde med super dygtige chefer, journalister, teknikere og andet godtfolk.

Fra indkøber til redaktør

Jeg har været indkøber gennem mange år. Dels til Station 2 Special og dels til Dags Dato Special, som havde Poul Erik Skammelsen som vært.

En sæson var jeg redaktør på Dags Dato Debat, som havde både Poul Erik Skammelsen og Michelle Bellaiche som værter. Det var en af de mest lærerige produktioner, jeg har været med på.

Det var en lav-budget-produktion og på den hårde måde fandt jeg ud af, at der er en grænse for, hvor få penge, man kan lave fjernsyn for. Udstyret var af ældre dato, bemandingen sparsom og det resulterede i tekniske uheld af dimensioner.

Is i maven

For eksempel oplevede vi, at den direkte udsendelse gik i sort i adskillige minutter. Årsagen viste sig at være en kabeltromle, der var brændt sammen. I samme program oplevede vi også stykker af scenografien vælte – i den direkte udsendelse inde fra Dansk Arkitektur Center DAC.

Allerbedst husker jeg den udsendelse, hvor hele mit kontrolbord til kommunikation med værterne blev pillet fra hinanden fem minutter inden, vi gik i luften. Det betød, at jeg ikke havde nogen mulighed for at tale i øresneglen på Michelle Bellaiche. I tilfælde som dette er det rigtig godt at have en stor klump is i maven – både som vært og redaktør.

Jeg har også været redaktør og redaktionel medarbejder på utallige live-transmissioner, der tæller både royale begivenheder som dåb i Møgeltønder, kongelige forlovelser og bryllupper samt en enkelt begravelse. Åbninger af Folketinget, åbning af Storebælts- og Øresundsbroen, præsidentbesøg af Clinton og Bush og programmer i forbindelse med folketingsvalg: Valgoptaktsudsendelser, dueller og debatter.

Videreuddannelse

Jeg har løbende videreuddannet mig. De væsentligste forløb har været den journalistiske overbygning, jeg tog via CFJE (Center for Journalistisk Efteruddannelse) på Journalisthøjskolen i Århus, en flerårig seminar-baseret uddannelse.

I 2007 afsluttede jeg videreuddannelse for TV-tilrettelæggere. Et samarbejde mellem DR, TV 2 og Producentforeningen, der bestod af en række tredages seminarer over et halvt år.

Jeg har fulgt forskellige kurser og forløb i coaching og idéudvikling. Dernæst har jeg taget en NLP Business Practitioner uddannelse og er certificeret coach i HBDI / The Whole Brain Model.

I 2019 tog jeg en Masterclass i Adfærdsdesign hos Morten Münster.

Om mig privat

Jeg bor udenfor København og har tre skønne døtre og tre lige så dejlige “ekstrabørn”. Sammenlagt har de kære børn tilført familien ikke mindre end seks børnebørn i løbet af de seneste syv år – sikke en rigdom!

Jeg trådte min barnesko i Klintebjerg på Fyn og har boet en stor del af mit voksne liv i Odense. Deraf den smækre fynske accent.

Vi er så heldige at have et lillebitte sommerhus i strandkanten i Dalby Bugten på Fyn. Det er et pragtfuldt sted, hvor vi holder mange ferier, og hvor ingenting sker. Og så alligevel. Havet er vildt eller blikstille. Lærken er altid højest på himlen, og solnedgangene er aldrig ens. Vejrudsigten studeres og diskuteres intenst, og al mad er nem mad og indtages i det fri. Easy og simple living, når det er bedst.