Skip to main content
ForsideGuides til stærkere fremtræden

3 effektive vejrtrækningsøvelser

3 effektive vejrtrækningsøvelser.

3-effektive-vejrtraekningsoevelser-Simon-Krohn-Helle-Dyrby-Hoey

Din vejrtrækning er uendelig vigtig for, hvordan din performance forløber. Både i forhold til den ro du udstråler, og den uro og nervøsitet du føler. Selvfølgelig trækker du vejret. Men i pressede situationer bliver vejrtrækningen ofte overfladisk og hurtig. Det gør dig forpustet og kortåndet. I stedet skal du have gang i de  d y b e  vejrtrækninger – hvordan du kan gøre kommer her:

Hurtigt i gang med 3 effektive vejrtrækningsøvelser:

Her får du 3 øvelser, kort og kontant forklaret af Simon Krohn, yogainstruktør & foredragsholder.

Især den første øvelse er nem at implementere i dine rutiner, og min personlige erfaring er, at den er effektiv, når man gerne vil have taget toppen af nervøsiteten. Og som en bonus er den virkelig god at falde i søvn på.

Simon Krohn har stor erfaring med at undervise i erhvervslivet – f.eks. Coloplast, Deloitte, Lego, Nordea, Novo Nordisk og Nykredit. Simon har været så venlig at give mig lov til at vise et par af hans øvelser her på bloggen. Vil du vide mere om ham og hans virke, linker jeg til hans hjemmeside nederst i dette blogindlæg.

1. Giv slip på udåndingerne:

Vejrtrækningsøvelser, som denne giver en teknik, som er lavet til at give slip på anspændelse, og den kan hurtigt hjælpe dig med at geare ned.

– Sid med rank ryg og afspænd dit ansigt.

– Træk vejret ind gennem næsen og fyld dine lunger så meget, at det når at blive lidt anspændt.

– Hold nu vejret med denne anspændelse, mens du tæller til fire.

– Åbn derefter din mund og lad udåndingen foregå som et suk gennem munden.

– Træk vejret på denne måde i et par minutter, og fokusér på kontrasten mellem anspændelse og lettelse, når du giver slip på udåndingerne.

2. Fuld yogisk vejrtrækning:

Vejrtrækningsøvelser gavner mange ting. I denne vækker teknikken de forskellige vejrtrækningsmuskler, får dig til at trække vejret dybere og skaber ro i kroppen.

Øvelsen kan laves siddende eller liggende, men den er lettest, hvis du ligger på ryggen med en pude under nakken og det øverste af ryggen. Puden hjælper med at hæve selve brystet.

– Afspænd dit ansigt og fordyb din vejrtrækning.

– Lad først indåndingerne skabe udvidelse omkring maven og derefter bevæge sig opad, så du fylder brystkassen nedefra og afslutter indånding helt oppe ved kravebenene.

– På udåndingerne lukker du luften ud oppefra og ned, så du starter ved kravebenene og slutter ved maven.

– Træk vejret på denne måde i ca. 5 minutter og mærk derefter effekten i din krop.

3. Vekselvejrtrækningen:

Denne ældgamle teknik har til formål at give dig en følelse af ro og balance. I yogatraditionen anses den ofte for at være en af de vigtigste vejrtrækningsteknikker.

– Sid med rank ryg og afspænd dit ansigt.

– Du skal trække vejret skiftevis gennem de to næsebor, og det kræver selvfølgelig, at du ikke er stoppet i næsen. Hvis der er fri passage i begge sider, kan du løfte din ene hånd og skiftevis åbne og lukke for de to næsebor.

– Begynd vejrtrækningsøvelsen med en indånding gennem det venstre næsebor, og ånd derefter ud gennem det højre. Ånd nu ind igennem det højre og ånd ud igennem det venstre. Fortsæt på denne måde.

-Træk vejret stille og roligt med denne teknik i omkring fem minutter. Hvis armen bliver træt, kan du bare skifte arm undervejs.

Har du mod på flere vejrtrækningsøvelser og mere yoga – tjek Simon Krohn ud på mindyourself.dk.