Skip to main content
Cases til inspiration

3 ting jeg lærte af den blinde foredragsholder

3 ting jeg lærte af den blinde foredragsholder.

Den-blinde-foredragsholder-helle-dyrby-hoey

Foredragsholder Søren Holmgren er blind, men ser flere muligheder end de fleste. Han har en imponerende tilgang til livet og en speciel personlig historie med sig.

Søren mistede synet som 17-årig og fortæller humoristisk og medrivende om, hvordan han hele livet har nægtet at lade det manglende syn begrænse sig. Tværtimod. Søren er nået længere end så mange seende kolleger. Dobbelt olympisk guldvinder i Goalball, succesfuld karriere og et stærkt familieliv. Det hele funderet i en urokkelig tro på, at hvis man vil, så kan man.

For nyligt havde jeg den udsøgte fornøjelse at opleve Søren live på Connect Denmark Springboard Pitch Event 2014 hos Dansk Industri. Og jeg blev både klogere og bekræftet i, hvad der virker, når du, som foredragsholder, skal levere en professionel performance:

Først og fremmest er tonen rå og hjertelig hele vejen igennem Søren Holmgrens foredrag, og det fungerer strålende.

Søren anvender solide doser knaldsort humor (hvilket afvæbner eventuel forlegenhed over hans synshandicap), bruger storytelling på fremragende vis – og pirker under sit foredrag elegant til publikums følelser.

Det sidste i sådan en grad, at en del – ihvert fald både ordstyrer og jeg – fik en solid klump i halsen afslutningsvis. Så meget at ordfordeleren måtte sunde sig et halvt minut, inden han fik samlet sig sammen og takket for oplægget. Og det ser jeg som noget positivt…

Disse tre ting tog jeg med fra den blinde foredragsholders oplæg:

(Sort) humor afmonterer akavede situationer. Og alt for sjældent får man grinet igennem.

Storytelling styrer (stadig). Kreerer skønne billeder, skaber forståelse og identifikation OG altiverer følelserne.

Forberedelse er gud. Fokus på indhold, publikums approach og egen performance kombineret med træning, træning og træning giver professionelt resultat, der kan ses, høres og føles.

Foredragsholder Søren Holmgren er passioneret og havde forberedt sig til fingerspidserne. Det indbar:

– Ulasteligt sort jakkesæt og nypudsede sko
– Sikker entré på scenen (ved assistentens hjælp)
– Få og velfungerende slides
– Nøje udvalgte historier og billederne af ham og familien
– Pointer sad knivskarpt i skabet

– Og selvfølgelig blev der pronto kvitteret med solide og velfortjente klapsalver fra et bevæget publikum.

Jeg håber Søren har kategoriserede den eftermiddags oplæg i puljen med positive og livgivende oplevelser. Tilbage er blot at opfordre dig til at høre ham, når du har mulighed for det. Både fagligt og personligt er det stærkt inspirerende.

Læs mere om Søren Holmgrens foredrag og coaching her på itoi.dk.

God fornøjelse

Helle