Skip to main content
Guides til stærkere fremtræden

5 effektive råd til at fange og fastholde dit publikum

5 effektive råd til at fange og fastholde dit publikum.

5-effektive-raad-til-at-fange-og-fastholde-publikum

Har du:

Prøvet at være søvnen nær under en præsentation eller et foredrag? Undret dig over, hvorfor en oplægsholder talte helt forbi dig og dine forventninger? Oplevet irritation over, at personen, der stjæler din tid, ikke har forberedt sig?

Du kan formentlig svare ja til mindst et af spørgsmålene. Derfor har jeg i dag brugt tid på at skrive dette blogindlæg, som hjælper dig til at UNDGÅ at havne i den samme fælde, når du selv skal stå foran en forsamling. Det smarte er, at uanset om du har 3, 30 eller 300 stk. publikum – så kan du bruge de 5 gode råd:

Først: Hvad kan årsagerne være til dine tunge øjenlåg, din undren og din irritation?

– Du kan ikke identificere dig med indholdet
– Oplægsholderen læser direkte op fra Power Point / Keynote
– Der er alt for meget tekst & tal på de enkelte slides
– Oplægsholderen løber tør for tid og japper de sidste slides igennem
– Du bliver hverken set eller hørt af oplægsholderen

Heldigvis er der metoder til at undgå, at dine tilhørere taber interessen og falder hen. Men det kræver, at du er bevidst om din rolle og dit ansvar – og at du forbereder dig i god tid. Den håndfuld råd, som du får om et øjeblik er ting, som jeg pisker mine kunder til at træne og arbejde intenst med. Og tilbagemeldingerne viser, at kunderne synes det er en god investering. En investering, som kan aflæses direkte på resultater og bundlinje. Så hvis du af og til holder en vigtig præsentation, pitch eller oplæg, som har betydning for dig og dit projekt, så lad dig inspirere her – det er helt gratis:

5 effektive råd til at fange og fastholde dit publikum:

– sørg for at modtageren kan identificere sig med dit indhold (researck målgruppen og brug metaforer, hverdagssituationer, sammenligninger i dit indhold)
– vær bevidst om, at det er DIG, publikum er mest interesseret i = tag hovedrollen på dig (drop Power Point som krykke, og brug i stedet dine slides til at understøtte dine budskaber og pointer. Spørg dig selv: HVORFOR er dette slide med?)
– sorter i dine budskaber og fremhæv nøgletal / -information (begynd med at filtrere dine hovedbudskaber)
– vær realistisk med tid – sørg for at have god buffer lagt ind. (Øv dig flere gange, hvor du siger dit indhold højt – det tager længere tid at tale end at læse indenad)
– søg øjenkontakt og dialog med dine tilhørere (vær lydhør, tag refleksioner, erfaringer og kommentarer positivt ind)

Selvfølgelig er der utroligt mange andre ting, der skal arbejdes med for at nå den sublime præsentation. For eksempel er storytelling et af de mest fantastiske virkemidler til at opnå den eftertragtede autencitet.

Såå lad mig høre, hvad kan dine tilhørere glæde sig til næste gang?

God fornøjelse Helle