Skip to main content
Cases til inspiration

6 konkrete Obama-fif til din personlige performance

6 konkrete Obama-fif til din personlige performance.

6-konkrete-obama-fif-til-din-preasentation-helle-dyrby-hoey

Har du brug for at styrke din personlige performance? Så bliv inspireret af den bedste. Her får du seks konkrete eksempler på, hvorfor Barack Obama er en fantastisk performer.

Den 20. januar 2015 gav USAs daværende præsident Barack Obama sin store tale til nationen: “State of the Union 2015”.

Talen var ventet med spænding. USAs 44. præsident er i modvind på flere fronter og samtidig er han afgående. Ville hans personlige performance stadig være stærk? Kunne han holde en dynamisk, vedkommende og underholdende tale? Det korte svar er YES. Barack Obama skuffede ikke. Han leverede en blændende tale, måske hans bedste nogensinde.

Som en service til dig, har jeg gennemgået talen og fundet seks foto-illustrerede eksempler på kropssprog og udstråling. Eksempler som du kan lure af og indarbejde i din egen personlige performance. I dine egne præsentationer, oplæg og foredrag.

Det handler om:

– Øjenkontakt
– Passion
– Kunstpause
– Gestik
– Hvileposition
– Smil

1. Øjenkontakt:

Blikket er indtrængende og fokuseret. Du opnår, at dine tilhørere oplever, at du er nærværende og at du rent faktisk taler TIL dem – og ikke hen over hovedet på dem.

Billede af Obama

2. Passion:

Vis dit publikum at du er dedikeret og brænder for sagen. Det indgyder tillid og troværdighed – vigtige ingredienser uanset om du er chef, sælger eller underviser.

Billede af Obama der understreger pointe

3. Kunstpause:

Fred og ro nærmest emmer ud af dette billede. Taleren er i fuld kontrol. Tilhørerne får mulighed for at fordøje seneste pointe. Den korte pause skærper samtidig opmærksomheden. Man bliver nysgerrig efter, hvad der nu skal ske.

Billede af Obama der laver en kunstpause i en tale

4. Gestik:

Det er afgørende for din gennemslagskraft, at der er overensstemmelse mellem kropssprog og budskab. Her understreges et budskab med distinkte håndbevægelser.

Billede af Obama der er passioneret i en tale

5. Hvileposition:

Klapsalverne modtages i afbalanceret ro. Hænderne hviler roligt. Blikket er stadig fast og fokuseret på publikum. Publikum føler sig bogstavelig talt i gode hænder.

Billede af Obama der tager en hvileposition med hænderne under en tale

6. Bredt, afvæbnende smil:

Smil smitter. Smil er godt selskab. Smil giver tilhørerne lyst til mere. Prikken over i’et i den stærke personlige performance.

Billede af Obama der udviser et stort smil under tale

Har du fået appetit på Barack Obamas tale live, så får du hele molevitten her: “State of the Union”.

Rigtig god fornøjelse

Helle