Skip to main content
Guides til stærkere fremtræden

Sådan får du opmærksomhed fra 100 elever i 7. klasse

Sådan får du opmærksomhed fra 100 elever i 7. klasse.

saadan-faar-du-opmaerksomhed-fra-100-elever-helle-dyrby-hoey

Engelsborgskolen i Lyngby har opmærksomhed på visioner og aktiviteter for de unge. I samarbejde med erhvervslivet gør de en stor indsats for at klæde eleverne på til den virkelige verden. Derfor havde de i en projektuge (igen) bedt mig om at komme og inspirere deres 7. klasses elever, til at præsentere og pitche en idé.

Og det var en fantastisk fornøjelse. 100 stk. 7. klasses elever lyder måske overvældende, og det er også et stort og spillevende publikum. Men når ungerne bare er topmotiverede og interesserede, er det altså en fest. Selvfølgelig skal der arbejdes for at holde deres opmærksomhed fanget og selvfølgelig skal der ske noget i løbet af peptalken.

Og er det ikke fair nok?

De havde arbejdet stenhårdt med projekt hele ugen og var godt møre. Alligevel var de lydhøre og engagerede.

Sådan greb jeg peptalk’en an:

Jeg:

– havde et højt energiniveau
– brugte dynamisk kropssprog
– medbragte rekvisitter, eleverne kunne relatere sig til
– involverede dem med opfordring til at stille spørgsmål – og ved selv at stille dem spørgsmål
– brugte humor og gav selv store smil

Og hvordan gik det så?

Jeg fik fint feedback fra både elever og lærere. Og den største kompliment var faktisk, at efter min peptalk, kom tre af drengene hen til mig. Se de nydelige foto ovenfor. De stillede sig høfligt og ventede, til jeg var færdig med at tale med skolelederen. Derefter stak de mig alle tre hånden, takkede for i dag og sagde, at de syntes, det havde været et spændende og rigtig godt foredrag.  Nøj hvor blev jeg glad – og også lidt overrasket. Håndtryk og ros fra tre seje gutter – wauw og tak for det!

/ Helle