Skip to main content
Cases til inspirationLister med tips til do´s and dont´s

Når lak og læder fjerner fokus fra dine budskaber

Når lak og læder fjerner fokus fra dine budskaber.

Naar-lak-og-laeder-fjerner-fokus-fra-dine-budskaber-helle-dyrby-hoey

Derfor bør du overveje netstrømperne en ekstra gang!

På TV 2 / Danmark var jeg på et tidspunkt i et kursusforløb med eksterne undervisere. En af dem var en kvindelig journalist. Højt respekteret, kendt og knivskarp. På dagen, hvor hun skulle undervise mit hold i den journalistiske diciplin tv-dokumentar, havde hun valgt at tage en kort og stram (som i meget kort og meget stram) kjole på. Sort læder tilsat en sort lak. Kort sagt en dristig sag og resultatet udeblev heller ikke:Holdet blev distraheret. Fokus flyttede sig på et splitsekund fra budskaber til beklædning. Det har formentlig ikke været underviserens hensigt, så ærgerligt – for de fleste.

Denne historie blot for at illustrere, at selvfølgelig skal du holde fast i både sjæl og personlighed. Og selvfølgelig bestemmer du selv, hvad du tager på. Du skal bare være BEVIDST om, hvad du vil opnå og OPMÆRKSOM på den (utilsigtede) effekt af at være specielt, udfordrende eller bare dårligt klædt.

Derfor rådgiver jeg “Poul” om påklædning og parfume

Når jeg arbejder med en klient, lad os kalde ham “Poul”, så er mit klare mål altid at få det mest optimale og bedst mulige ud af hans potentiale og at give ham mest muligt for hans investering i mig.

Både hvad angår indholdet i hans præsentation, hans kontakt med tilhørerne og ikke mindst hans personlige performance. Og en del af Pouls personlige performance er selvfølgelig: Hvordan ser han ud, og hvilke signaler sender han.

Vi er enige om, at det er et følsomt område. Jeg behandler Poul respektfuldt, og min mission er hverken at ensrette eller udviske personlighed. Min mission er at fjerne unødvendige sten på Pouls vej til succes. Uanset om det handler om at holde en sublim præsentation eller et foredrag, som blæser tilhørerne omkuld.

De første sekunder af Pouls førstegangs-møde med en kunde, et publikum eller en kommende chef, er vigtige. Det er i de sekunder, det afgøres, om der er sympati og interesse for Poul og hans budskaber.

Derfra er det let at argumentere for, at jeg selvfølgelig også rådgiver Poul om påklædning og duft og hygiejne. Ikke over-dressed – ikke under-dressed. Ikke duftende som Illums parfumeafdeling en dag i december og især ikke af dårlig ånde.

Lyder det elementært? Ja, måske for dig. Men jeg gætter på, at du har en kollega eller ven, der kunne bruge et lille hint og et godt råd – som oven i købet er gratis? Hjælp dine kolleger ved at dele via knapperne i blog-indlægget.

Varme sommerhilsner

Helle