Skip to main content
Guides til stærkere fremtræden

Guide: 10 ting professionelle oplægsholdere (altid) gør

Guide: 10 ting professionelle oplægsholdere (ALTID) gør

professionel-hdh

Lad dig inspirere af topprofessionelle talere og giv din performance, dit indhold og din præsentationsteknik et seriøst realitetstjek.

Sådan gør du:

Brug “Guide: 10 ting professionelle oplægsholdere (altid) gør” til at opgradere og forbedre din præsentationsteknik. Det vil sige din personlige performance; dit indhold og din kontakt med dit publikum. Prøv det nu – eller næste gang du skal undervise, holde et oplæg eller et foredrag.

Listen er overskuelig og dine tilhørere vil elske dig for, at du leverer en professionel præsentation.

Guide til en tjekket præsentation:

#1 Mød velforberedt op
Vi taler research af logistik på location, teknik til rådighed, tilrettelæggelse af indhold & træning x minimum tre. (Rækkefølgen er ikke prioriteret)

Især Steve Jobs var kendt for at forberede sig minutiøst i alle detaljer. Fra teknik og indhold til dramaturgi og timing.

#2 Sørg for at du aldrig har brug for dårlige undskyldninger
Jævnfør #1. Skulle der alligevel være noget der kikser, så undgå bortforklaringer og kom hurtigt videre.

#3 Research din målgruppe
Hvad er deres forventninger, ønsker og behov? Hvad er deres niveau? Har de tidligere hørt om eller arbejdet med det emne, du skal tale om? Hvad rører der sig i virksomheden, hvad optager dem?

#4 Dine tilhørere er forskellige – og ikke alle er som dig
Vi er alle forskellige. Vi modtager forskelligt og vi har forskellige overbevisninger og præferencer. Det skal du tilgodese med dit indhold og med virkemidler, når du tilrettelægger dit foredrag. Skab kontakt ved at adressere og anerkende problemstillinger, som optager publikum. Noget Barack Obama er mester i. Tjek for eksempel hans tale fra 13. juni 2014 fra The Cannon Ball Flag Day Celebration i Standing Rock, North Dakota.

#5 Sæt den fysiske og psykologiske scene
Giv dit publikum udsøgt service: Orienter dem om agenda, tidsplan, pauser og forplejning (sidste er vigtigst…). Du skal også fortælle dem, om det er okay at stille spørgsmål undervejs – eller du foretrækker at tage spørgerunde til sidst.

Du kan vælge lade et par ubekendte være. Du kan for eksempel sige, at i anden time kommer der en overraskelse, en udfordring, en krævende øvelse, en hemmelig gæst eller lignende. Det giver dynamik og opmærksomhed, men skal doceres rigtigt i forhold til dine tilhørere.

#6 Spred energi og positiv karma
Glem morgenens trakasserier med kæresten og køen på motorvejen.

Fokuser i stedet på positive og optimistiske tanker, så du veloplagt og energisk kan levere en dynamisk performance. Mange undervurderer også, hvor vigtig nattesøvn og sund mad er for en vital og veloplagt præsentation.

#7 Skab interaktion med dit publikum
Vi vil alle gerne ses og høres, dette behov tilgodeser du således: Planlæg altid et element i din præsentation, som skaber dialog. Det kan være et spørgsmål, en øvelse, en provokation.  Og reaktionerne blandt dit publikum er en gave, så tag vel imod den. Fang nuancer og respondér rummeligt på spørgsmål og kommentarer. Det er din store chance for at tilgodese dine tilhøreres behov og ønsker.

#8 Vend altid dit ansigt mod publikum
Det er en dødssynd er at stå med ryggen til publikum. Punktum.

Og jo, desværre oplever jeg det jævnligt. Gør det ikke, for det er den sikre vej til at miste kontakten til dine tilhørere.

#9 Smil med tænder!
Brug din gestik og mimik aktivt til at understrege dine budskaber. Du må gerne overdrive bevægelserne, især når du arbejder med en stor tilhørerskare. Tænk på at også bageste række skal have fornøjelsen af dine udskejelser. Som vanebryder og inspirator Torben Wiese siger: Du skal smile med TÆNDER!

#10 Din Keynote, PowerPoint eller Prezi er blot et usselt værktøj
DU er hovedpersonen!

Lad dit slideshov være fattig på tekst og rig på sigende billeder og god grafik. Det frigør dig fra statiske citater fra dine slides. Brug talekort / cuecards i stedet, hvis du har brug for stikord.

Har du brug for hjælp til at tage dine præsentationer til et højere niveau?

Så ring på 3028 5080 eller skriv på hh@enjoyspeaking.net.

Du får undervisning & coaching tilrettet præcist til dine eller din virksomheds ambitioner, ønsker og behov.  

Varme hilsner

Helle

PS: Kunne du bruge guiden, så glæd mig ved at dele den  – det er SÅ nemt