Skip to main content
Cases til inspiration

Inddrag dit publikum gennem effektiv demonstration: Madame La Glace og sportskagen

Inddrag dit publikum gennem effektiv demonstration: Madame La Glace og sportskagen.

Inddrag-dit-publikum-gennem-effektiv-demonstration

Et af de effektive virkemidler i et foredrag, en præsentation eller et oplæg er en DEMONSTRATION:

Ikke sådan én med bannere og mennesker i optog, men hvor man viser, hvordan et produkt fungerer. Eller i dette tilfælde hvordan det ser ud og smager.

Jeg var til et interessant foredrag i sidste uge med kagekone Marianne Stagetorn Kolos, indehaver af La Glace siden 1989.

Foredraget blev afholdt i WE-netværkets regí og blev en spændende kage-tour-de-force i, hvordan det var at overtage og drive det berømte La Glace Conditori i en alder af blot 22 år.

De rundhåndede ingredienser: Passion, humor og storytelling ad libitum.

Den dejlige kagekone viste sig at være en sprudlende foredragsholder, ikke karrig med at indvi tilhørerne i såvel sejre som fiaskoer. Marianne Stagetorn Kolos delte rundhåndet ud af erfaringer med personalepleje & -rekrutteringer, driften af en virksomhed med solide rødder i hæderkronede traditioner, herunder de udfordrende men nødvendige fornyelser.  Sidst men ikke mindst fortalte hun om det at balancere mellem at være småbørnsmor og karrierekvinde.

Alt blev leveret hurtigt, kontant og til tider lettere stakåndet, for hun havde travlt…

Jeg var som tilhører ikke et sekund i tvivl om, at her taler fruen, der er vant til at skære ind til benet i en fart, blive hørt – og få sin vilje.

Demonstration af La Glace´s produkter: Jaaa tak!

Efter selve foredraget skar kagekonen selv for at den berømte signaturkage: Sportskagen. Og jo tak – den var fantastisk. De rigelige mængder fløde fornægtede sig ikke. Og heller ikke de meget små mængder mel…

Oplagt og klogt at lade publikum selv opleve, hvor lækre de omtalte lagkager er. Klart at de gode fortællinger toppet med et solidt stykke lagkage giver lyst til at besøge conditoriet snarest muligt. Og helst om formiddagen for at undgå den lange kø forstås.

Du kan også indbygge en demonstration i din præsentation:

Vil du også holde foredrag på en spændstig og dynamisk måde, så brainstorm på, hvad din demonstration kan gå ud på. For mit eget vedkommende demonstrerer jeg blandt andet:

1. Vejrtrækningsøvelser (for at demonstrere hvordan man kan tage toppen af nervøsiteten)

2. Filtreringsmodellen (en metode til at finde ind til dine hovedbudskaber)

3. Kropsholdning & gestik (demonstrerer fysisk hvad fungerer, hvad gør ikke)

Du kan altid finde på noget, og når din demonstration involverer tilhørerne fysisk eller mentalt, opnår du større forståelse, engagement og lydhørhed.

I dette tilfælde, hvor Marianne Stagetorn Kolos talte om hæderkronede traditioner, relativt dyre produkter og fastholdelse af en eksklusiv niche, var det oplagt at medbringe og servere en af signaturkagerne fra La Glace – nemlig Sportskagen.

Tak til “kagekonen” for en inspirerende aften.

Helle

Ps. Har du også fået lyst til at besøge La Glace Conditori – så er det en god idé at tjekke stedet ud de kommende uger. En større udvidelse er på vej med officiel åbning den 8. oktober 2015. Allerede nu kan du smugkigge på de nye lokaliteter rigtig god fornøjelse.