Skip to main content
Guides til stærkere fremtræden

Lær af Martin Lindstrøms stærke personlige fremtræden

Lær af Martin Lindstrøms stærke personlige fremtræden.

Martin-Lindstroems-staerke-personlige-fremtraeden-Helle-Dyrby-Høy

Uanset hvilket niveau du befinder på i en organisation, har du behov for en stærk fremtræden, når du skal kommunikere og tale til kolleger, ansatte, kunder – ja listen kan være lang.

Derfor får du i dag en håndfuld raske tips til inspiration, når du vil styrke din fremtræden og fastholde dine tilhøreres interesse.

En herre, der er i besiddelse af stærk gennemslagskraft og som evner at fastholde sit publikums interesse, er Martin Lindstrøm. Den danske, internationalt anerkendte marketingguru og forfatter til en lang række bøger.

Jeg har to gange været til et heldags seminar med Martin Lindstrøm. Og uanset hvad man mener om hans teorier, så kan vi lære en masse af ham. For han forstår at holde publikums opmærksomhed fanget.

Hans seminarer er gennemarbejdede til fingerspidserne, ikke meget er overladt til tilfældighederne. Sker der en teknisk fejl undervejs, er det tydeligt, at det generer ham. Hvad er det så for virkemidler og metoder, han benytter sig af for at opnå stærk gennemslagskraft og en overbevisende personlig fremtræden?

Tips til en stærkere personlig fremtræden:

  • Entré og exit ledsaget af musik
  • Videoklip
  • Lyd
  • Aktivering af deltagerne – flere gange
  • Livligt kropssprog
  • Stor variation i stemmeføring
  • Brug af kunstpauser
  • Selvironi
  • Humor
  • Øjenkontakt med så mange som muligt

Entré med musik:

Måske tænker du, at du ikke er rockstar nok til en entré ledsaget af musik. Og selvfølgelig skal din brug af virkemidler afstemmes med arrangementets størrelse, form og indhold. MEN du kan altid overveje at lægge musik på indlednings- og afslutningsvis. Det fungerer godt og er med til at skabe og fastholde en positiv stemning. Hvilket igen underbygger din fremtræden.

Videoklip:

En vidunderlig måde at give tilhørerne et break. Det kan være til dokumentation, humoristisk, til at sætte en følsom stemning, en case der udtaler sig. Mulighederne er uendelige. Alt det kræver er, at teknikken virker…

Lyd:

Igen en god variation. Vækker tilhørerne og skærper deres interesse.

Inddragelse af deltagerne:

Et område jeg selv forsøger at have skarpt fokus på. Det kan være små øvelser ude af komfort-zone, erfaringsudvekslinger to og to, debat i plenum. Listen er lang. Ofte lyder det feedback jeg modtager på, at det er de tidspunkter, hvor deltagerne er ude af komfort-zone, der giver dem mest. Så selv om deltagerne ofte småstønner, når der er øvelser, så ender de alligevel med at være glade.

Livligt kropssprog:

Udstrål energi og engagement. Vis mig, at du selv tror på projektet. Fald ikke sammen, men ret dig op og vis mig, du har overblik og situationen under kontrol. Hav et aktivt (kontrolleret) kropsprog. Hvis det falder dig naturligt, så bevæg dig af og til på scene eller gulvet. Er du ikke helt tryg ved det, så kan du skifte position, når du skifter emne. Pas på ikke at trampe rundt i høj fart, det virker stressende på tilhørerne. Larmende hæle og sko er et no-go!

Variation i stemmeføring:

Her skal du være opmærksom på mulighederne for at variere både talehastighed og toneleje. Skift i begge dele er med til at skabe afveksling og højner interessen for dine budskaber.

Kunstpausen:

Et af de vigtigste midler til at fange opmærksomhed og til at understrege en pointe.

Selvironi:

Fungerer vældig godt i Danmark, hvor man ikke skal komme for godt i gang. Kan afvæbne en situation og bringe smilet frem.

Humor:

Det samme gør humoren. Uanset hvilket emne du taler om, er smil og et godt grin en fantastisk icebreaker og stemningsskaber.

Øjenkontakt:

Dagens rosin i pølseenden er et af de vigtigste fokusområder. Væk med det vigende blik, hold i stedet øjenkontakt i et par sekunder af gangen. Ikke mere, så kan det virke intimiderende.

Øjenkontakten sørger for at dine tilhørere føler sig set. Og det behov har vi alle. I mindre forsamlinger kan du stile mod at nå at se alle deltagere i øjnene. I større forsamlinger må du tage andre metoder i brug. Dem tager vi fat på en anden gang.

Er du blevet nysgerrig, kan du læse mere her om Martin Lindstrøm og hans arrangementer.

God fornøjelse med hele molevitten.

Helle