Skip to main content
Præsentationsteknik

3 ødelæggende myter om præsentationsteknik

3 ødelæggende myter om præsentationsteknik.

3-oedelaeggende-myter-om-praesentationsteknik-helle-dyrby-hoey

Nu hvor krudttågerne har lagt sig og champagnen (desværre) er drukket, iler jeg lige med en lille nytårsopsang – kærligt og konstruktivt ment:

”Det må ikke blive for underholdende, så tror de, jeg er poppet!”

“Jeg vil gerne have, at min store viden fremgår af mine slides…”

“Hvis jeg taler med publikum, tror de bare, jeg er uprofessionel..?”

De sætninger har jeg hørt så mange gange, at de efterhånden er blevet til tre hårdnakkede myter om præsentationsteknik.

#1 Underholdende præsentation = poppet præsentation

#2 Teksttunge slides = demonstration af stor intelligens

#3 Involvering af publikum = uprofessionalisme & usikkerhed

Tre ødelæggende myter om præsentationsteknik, som jeg er så  T R Æ T  af, fordi de er destruktive:

#1: Underholdende betyder interessant her. Underholdende betyder, at du fastholder dit publikums interesse, uanset om det drejer sig om 5 eller 50 mennesker. Underholdende betyder, at publikum lytter dig og dine budskaber. Underholdende betyder, at du bliver husket. Du kan sagtens være seriøs OG underholdende samtidigt.

#2: Teksttunge slides viser ubamhjertigt, at du ikke har filtreret dine budskaber og viden. Teksttunge slides tager fokus fra hovedpersonen: DIG. Teksttunge slides vækker irritation, fordi de er svære at læse. Teksttunge slides får dine tilhørere til at miste dine vigtige pointer, fordi de er optagede at at tyde et ulæseligt slide. Og NEJ – vi kan ikke multitaske. Heller ikke kvinderne.

#3: Involvering af publikum betyder, du er lydhør overfor dit publikum. Involvering betyder, at du sætter publikum før dig selv. Involvering betyder, at du interesserer dig for dit publikum og deres behov, problemstillinger og refleksioner. En ekstra bonus er, at involvering af publikum mindsker din egen nervøsitet (Den mekanisme skal jeg løfte sløret for en anden gang).

Need I say more? Gå ud og pust liv i hele din præsentation. Lyt til dit publikum og brug det aktivt. Jeg garanterer dig en positiv og succesfuld oplevelse.

Godt nytår

Helle