Skip to main content
Guides til stærkere fremtræden

Ryk din PowerPoint fra tør til interessant

Ryk din PowerPoint fra tør til interessant

ryk-dinPowerpoint-fra-toer-til-interessant-helle-dyrby-hoey

Undgå “death by PowerPoint” når du skal formidle tung og teknisk viden

På et tidspunkt løste jeg en opgave for CLAAS / LMB Danmark A/S, som forhandler landbrugsmaskiner. Store landbrugsmaskiner. Maskiner som er så tekniske, at når du skal betjene dem, svarer det til, at du er pilot på et fly.

Det vil sige, at hele den tekniske viden bag betjening og funktion er kompliceret. Mængden af data er omfattende. Når kompleks viden i store mængder skal formidles, for eksempel til sælgere, konsulenter og landmænd, så er der behov for at arbejde med personlig fremtræden og strukturering af både det talte indhold og indholdet i PowerPoint.

Helt konkret skulle CLAAS holde stort kickoff møde for sælgere og konsulenter. Orientere om året, der er gået og om nye funktionaliteter, produkter og procedurer.

Min rolle var at assistere med at finpudse den personlige fremtræden hos de salgschefer, der skulle holde oplæg og sørge for, at deres indhold inklusive PowerPoints var interessant nok til at fastholde publikums interesse.

Sådan styrkede vi PowerPoints

I løbet af en heldags workshop og en generalprøve-dag arbejdede vi med CLAAS “folkene” og deres personlige performance, deres måde at se og inddrage tilhørerne på. Derudover havde vi fokus på at skabe interessante og afvekslende PowerPoint slides. Vi barberede ned i teksten, fandt dækkende overskrifter. Vi fandt frem til bullets, der understøttede budskaberne og arbejdede på at finde kurver og grafer, der kunne læses på slides.

Målet var at få den nødvendige mængde fakta serveret på en spiselig og overbevisende facon.

Billede af mejetærskere

Og hvad angår PowerPoint, er CLAAS er mere heldigt stillet end gennemsnittet af de virksomheder, jeg arbejder med. For de har en guldgrube af dejlige velproducerede fotos. Fotos af deres produkter, deres maskiner i aktion. Dramatiske billeder. Billeder som hver især fortæller en historie. Som demonstrerer styrke og kvalitet. Fotos som underbygger og “beviser” budskaberne.

Som supplement til de professionelle fotos, arbejder CLAAS også med at tage og bruge autentiske billeder, som afspejler livet i marken. Lige nedenfor ser du et eksempel på den type fotos. Som det fremgår, er det vinderbilledet af fotokonkurrence. Så fint og fuld af liv fortæller det en hverdagshistorie fra dagens Danmark.

MH vinderbillede

Overvej hvor du selv kan supplere din præsentation med store flotte billeder som afveksling ind i mellem de slides med fakta, som der også skal være plads til.

Grunden til jeg er en varm fortaler for at bruge relevante billeder, er, at de er geniale til at:

  • skabe en stemning
  • sætte scenen
  • demonstrere power
  • vække appetitten
  • skabe afveksling
  • underbygge påstande

Og præcis det brugte vi de flotte fotos til hos CLAAS.

Som du kan se herunder, fik jeg en lille sidegevinst med hjem. En flot traktor, ganske vist i legetøjsstørrelse. Den har nu bemægtiget sig et hjørne af mit skrivebord og minder mig om, hvor vigtigt det er at bruge rekvisitter. Men det er en helt anden historie…