Skip to main content
Cases til inspiration

Sådan fik foredragsholder sit gennembrud

Sådan fik foredragsholder sit gennembrud.

Saadan-fik-foredragsholder-sit-gennembrud

KMAs historie koster ca. 90 sekunder af dit liv. Til gengæld får du serveret en inspirerende og sand historie om en foredragsholder. En historie som du kan bruge i dit eget liv, og som afslører, hvorfor jeg elsker at undervise i præsentation og performance. Her får du den:

KMA er dreven foredragsholder.
Hun er dynamisk, veltalende og har meget på hjerte.

KMA er ambitiøs.
Hun vil have stærkere gennemslagskraft. Hun vil også have mere struktur på sine oplæg og et bedre tag i sine tilhørere.

KMA kendte mig i forvejen.
Vi mødtes tilfældigt, kort og i en helt anden sammenhæng to år tidligere. Men det var nok til, at hun huskede vores møde og var sikker på, at jeg var den rette til at hjælpe hende, som foredragsholder.

KMA syntes, jeg er (for) dyr.
Så talte vi lidt om sammenhæng mellem værdi og pris, om professionalisme og erfaring. Dagen efter købte hun et 5-turs klippekort hos mig.

Første gang vi mødtes, var KMA lidt frustreret.
Vi arbejdede med indhold, opbygning og flow. KMA forstod ikke helt, hvor jeg ville hen, for hun var professionel og har prøvet det meste. Hvilket hun fortalte mig. Adskillige gange.

KMA er professionel foredragsholder.
Men den løse struktur i indholdet, et twist af autopilot – og ikke mindst hendes medfødte blufærdighed – betød, at hun ikke fangede publikum. Hun gav end ikke en flig af sin personlighed, og hun skilte sig ikke ud fra mængden. Som hun gerne ville.

Det var ærgerligt. For hun havde interessante og vigtige ting på hjerte.

Anden gang vi mødtes kom gennembruddet.
Vi fik hul på hendes personlige storytelling. Gennem vores arbejde med strukturering og valg af indhold, fandt hun ind til oplevelser, hun havde haft i forbindelse med bestemte relevante situationer. Oplevelser, som jeg foreslog hende at bruge i foredraget, fordi de oplevelser er det guld, der skaber identifikation, og gør foredraget relevant for tilhørerne. Præcis storytellingen var i KMAs tilfælde afgørende for, at hun rykkede sig fra ordinær til ekstraordinær.

KMA vil se resultater.
Hvilket gør hende interessant at arbejde med. For hun er også modig, viser mig tillid og sætter sig selv i spil. Derfor opnåede hun resultater med det samme.

Tredje gang vi mødtes var fantastisk!
KMA kom flyvende ind ad min dør. Iklædt væg til væg smil og en dejlig fortælling om, at hun havde været ude og teste det “nye” foredrag af og havde oplevet en stor forandring.

Vi havde ramt det rigtige miks.
Det miks som skaber et interessant spændingsfelt mellem fakta og følelser, fortid og fortælling. Publikum var fanget og viste hurtigt tillid til hende. Konsekvensen blev, at hendes tilhørere deltog engageret i foredraget og efterfølgende tog action på de ting, hun ønskede.

Pointen er: Ved at bruge storytelling, går publikum fra at høre, hvad hun siger til at mærke, hvad hun mener.

KMA opnåede dermed præcis det, hun ønskede sig af foredraget. Uden at rødme kan jeg godt sige, at hendes succes var i hus.

Derfra accellererede vi processen med alt det andet sjove: Træning på gulv. Finpudsning af indhold og pointer. Justering af kropssprog og gestik, talehastighed og stemme.