Skip to main content
Guides til stærkere fremtræden

Sådan slipper du af med de uvaner, du ikke ved, du har.

Sådan slipper du af med de uvaner, du ikke ved, du har.

Slip-af-med-uvaner-helle-dyrby-hoey

Har du uvaner, når du holder vigtige præsentationer, oplæg eller foredrag?

Tjae bum bum – du er måske ikke helt sikker på, om du har nogen uvaner? Fordi du ikke selv er opmærksom på dem?

Så måske er du en af dem. En af de alt for mange mennsker, som jævnligt præsenterer, holder oplæg eller taler, og som undervejs i deres performance lufter mere eller mindre irriterende uvaner.

Dette er udfordringen med uvaner:

Udfordringen er det faktum, at taleren ganske enkelt ikke selv er klar over at vedkommende har uvaner.

I dag oplevede jeg det igen. En interessant og rutineret oplægsholder & facilitator havde 45 minutter til sin rådighed. Han havde meget på hjertet – desværre havde han også uendeligt mange øhhhhhher, som han rundhåndet øste ud af. Og hvor er det irriterende at lytte til – og vanvittigt ærgerligt for taleren selv, for publikum taber fokus. De fleste sætninger blev begyndt og brutalt hakket over med lange øøhhhh’er.  Ærgerligt som sagt – for substansen fejlede ikke noget. Oplægsholderen var naturligvis ikke bevidst om sin lille uvane. Ellers havde han nok gjort noget ved den.

Den gode nyhed er, at det er meget enkelt at slippe af med uvaner som: Rømmen, øhh’er, klikken med kuglepen, mystiske bevægelser med arme & ben, fyldord som “hvaderdetnudethedder” etc. etc.

Hvad kræver det at slippe af med uhyret?

Et glas, en kniv og et andet levende menneske. Og tid.

Sådan slipper du uvanen:

Allier dig med et troværdigt menneske, som du sætter på en stol og udstyrer med et glas vand og en kniv. Så holder du et oplæg for vedkommende og tricket er så, at hver gang du siger øhhh (eller anden uvane), så slår din tro væbner på glasset med kniven. Afhængigt af hvor udtalt uvanen er, kan larmen blive infernalsk…og dermed er det er en yderst effektiv måde, at blive opmærksom på, hvor distraherende og dominerende uvanen er. Og i det sekundt du bliver opmærksom på uvanen, kan du handle på det – og slippe af med den. Til stor glæde for dit publikum – og endnu større glæde for dig selv, fordi du nu kommer langt stærkere igennem med dine budskaber.

Prøv det – hvis du tør!

Helle

PS: Ønsker du professionel assistance til at slippe uvanerne og styrke din præsentationsteknik – så kontakt mig nu på: +45 3028 5080 eller på mail:hh@enjoyspeaking.net.

PS PS: Som illustrationen antyder, må der gerne være cognac i glasset under øvelsen.