Skip to main content
Guides til stærkere fremtræden

Storytelling, følelser og fotos fungerer fantastisk i præsentationer

Storytelling, følelser og fotos fungerer fantastisk i præsentationer.

Storytelling-foelelser-og-fotos-fungerer-fantastisk-i-praesentationer

For nyligt deltog jeg i Content Marketing 2014, stor heldags-konference arrangeret af Brand Movers i samarbejde med Huset Markedsføring. En solid håndfuld eksperter var fløjet ind for at indvi os i deres værdifulde erfaringer med markedsføring via indhold. Fantastisk inspirerende dag i selskab med dedikerede og vidende mennesker. Præsentationerne kom som perler på en snor fra stærke og fra vidt forskellige brands som blandt andre Google, Jyske Bank, Coloplast, Silvan og LEGO.

Oplæggene blev grebet meget forskelligt an. Nogle havde valgt fokus på tilhørernes oplevelse og udbytte (og tusind tak for det) – andre leverede mere tunge præsentationer, som indeholdt svære mængder information om produkter og resultater.

Personligt fik jeg det største udbytte af de præsentationer, som trak på effektive redskaber, visuelle effekter og virkemidler som:

– fængende storytelling
– gribende følelser
– befriende humor
– stærke fotos
– skarpe budskaber
– enkle slides

En af mine klare favoritter var Lars Silberbauer Andersen, global director of Social Media, LEGO Group.

Simpelthen fordi han, i løbet af sin præsentation nåede at få mig til at klukke af latter, grine af pointer, få lille tåre i øjenkrogen og SAMTIDIG forstå og huske resultater og budskaber.

Et enkelt eksempel:

George Clooney som konkurrent-metafor:

Lars sammenlignede fikst forholdet mellem køber & sælger med kæresteparret, hvor manden lader sin smukke kæreste sidde (alt for længe) alene i baren. Hvorfor er det uklogt? Fordi kæresten naturligvis bliver nappet af George Clooney, der tilfældigvis kom forbi. Hele sekvensen ledsaget af store flotte fotos…

Resultat: Vi husker knivskarpt (og måske smertefuldt), at det er vigtigt at fokusere på  A L T I D  at opfylde kundernes behov – og at møde kunderne, hvor de nu er. Ellers løber Clooney med dem…

Tak til Brand Movers, Silberbauer og alle de andre for en fantastisk dag!

Helle

PS: Måske skulle du overveje at opfinde din egen “Clooney”?