Tips til din performance: Sådan overlever du blackouts.

Har du prøvet at få blackout under en præsentation, et foredrag eller et oplæg?

(Nederst får du et videoklip med enhver oplægsholders skræk: Det totale blackout)

Så kender du måske også nærdøds-fornemmelsen på egen krop?
Sveden springer, hjertet hamrer og hjernen står stille. Helt stille.

En situation alle helst vil undgå.

Alligevel sker det ind i mellem, at klappen går ned.  Når og hvis det sker for dig, kan jeg berolige dig med, at du overlever. Du mister ikke alt. Og du kommer tilbage.

Fokuser på, at tilhørerne, dit publikum, uanset antal vil dig det bedste. De har stor sympati for menneskelige træk, og det er et menneskeligt træk at glemme, at fejle. Er du hurtig og elegant, kan du vende situationen til din fordel. Så du høster respekt, fordi du i stand til at håndtere situationen med humor og menneskelighed.

Sådan klarer du situationen, når du får et blackout:

Min holdning er, at du mest elegant redder den tabte tråd ved at sige det, som det er.

Du kan for eksempel sige: “Hov, jeg tabte tråden”, “Hvor kom jeg til…?” eller “Hjælp mig lige her – hvor var jeg…?”

Læg dig ned (i overført betydning) og undskyld kort. Men undgå lange søforklaringer, som alligevel ikke visker hændelsen ud.

Sidst kommer man heller ikke udenom, at jo bedre forberedt du er, jo mindre er risikoen for at gå i sort OG jo nemmere er det at finde tilbage på sporet. (Brug med fordel metoden til at finde dine hovedbudskaber).

Jeg vil gerne vise dig videoklippet med standup-komiker Simon Talbot, der i maj fik blackout i stort show, som blev sendt direkte på TV 2.

Du skal se indslaget, fordi det er et dejligt rent (og pinagtigt) eksempel på en klap, der går 100% ned. Jeg har stor respekt for Simon, som det lykkes at fuldføre indslaget med ydmyghed, charme og store smil. Og læg mærke til, at publikum bliver overraskede, tænker SHIT,  smiler, griner – og klapper ad ham.

Simon Talbot sagde dagen efter til tv2.dk: “Jeg kunne kun huske min lukke-joke, men jeg tænkte, at det måske var lidt tidligt. Så jeg løb bare ud og fandt mit manus, der heldigvis ikke var forsvundet, og så fik jeg stavret mig gennem resten af showet,« siger han og glæder sig ligeledes over, hvor søde publikum var til stadig at være med.

Moralen er: Det er menneskeligt at fejle – og menneskelige fejl håndteret med ydmyghed giver sympati.

Se eller gense her, hvordan Simon Talbot overlever totalt blackout i TV 2 show.

Rigtig god fornøjelse

Helle

Se dine muligheder her:

Pin It on Pinterest

Share This