Skip to main content
Guides til stærkere fremtrædenTips og tricks

3 tip til præsentationsteknik – direkte fra New York

3 tip til præsentationsteknik.

tip-til-praesentationsteknik-direkte-fra-New-York-Helle-Dyrby-Hoey

New York er en helt fantastisk by. På mange måder. Larmende, kaotisk, mangfoldig. Stille og fredfyldt med tid til fordybelse.

Jeg er så heldig at have værer til konferencen DMWF (Digital Marketing World Forum) i New York. For at blive klogere, udvide min horisont og finde ny inspiration og tip til dig.

Og jeg blev ikke skuffet. Dels var konferencen spækket med både interessante og møgkedelige input (how notto do it), dels var jeg ude i virkeligheden og opleve en masse. Fra New York Marathon, løbetur i Central Park, over morgenmad på “diners” til “War Paint” på Broadway.

Så der er nok af inspiration at tage fat på. Her får du 3 tip til at styrke din succesrate  – her og nu.

3 tip til din præsentationsteknik kommer fra energibundtet her:

Miri Rodriguez, storyteller hos Microsoft.

Hun åbnede ballet på konferencens første dag, og det gjorde hun med god energi og endnu bedre pointer.

tip
For det første fløj hun ned fra podiet, greb en håndmikrofon i stedet og holdt sit oplæg med god energi og humor i øjenhøjde med tilhørerne. Det vil sige at i stedet for at holde og skabe distance ved at “ophøje” sig selv på et podie, gik hun på niveau med tilhørerne.

For det andet frigjorde hun sig fra den fastlåste stilling med mikrofonen, der sidder FAST på podiet. I stedet for at være begrænset i sine (fysiske) udfoldelser, så kunne hun i stedet gå rundt, interagere mere med publikum OG udstråle engagement og passion.

For det tredje så brugte hun storytelling. Andet ville også have været ret underligt, da titlen på hendes oplæg var: “Storytelling That Doesn’t Suck. Beyond Content Marketing”.

Miris hovedpointer om storytelling får du i et andet blogindlæg.

Der er ikke noget banebrydende nyt i de tre tip. De er faktisk helt elementære, hvis du vil være en god og interessant oplægsholder. Det overraskende er, hvor FÅ mennesker, der rent faktisk benytter blot de tre effektive virkemidler, og hvor vigtigt det er, at DU gør det.

DMWFs fokus lå på, hvordan man som virksomhed bør arbejde på at tilgodese brugerne, kunderne, tilhørerne. Forene salgs- og markedsføringskræfter. Skabe synergi mellem den digitale og online verden.

 

Alligevel var der utroligt få af oplægsholderne, der åd deres egen medicin. Alt for mange stod naglet fast på podiet. De kiggede i manuskriptet og på deres slides OG var monotone i opremsning og stemmeføring.

Og det er da virkelig ærgerligt, når nu de lige så godt kunne:

  • Fokusere mere på tilhørerene
  • Variere indholdet
  • Variere kropssproget og stemmeføring
  • Løsrive sig fra egne slides

Heldigvis var der også lyspunkter, som for eksempel:
Chad Parizman, Head of Social Media, Pfeizer
Randy Rayess, Co-Founder, Outgrow OG
Drew Neisser, Founder & CEO, Renegade LLC

Dem kan du glæde dig til at høre mere om i senere skriv.

Rigtig god fornøjelse og husk nu, at det godt må være sjovt at holde oplæg 🙂

Helle